Coaching, Begeleiding en Trainingen voor Medici

 

Peercoaching is gespecialiseerd in coaching, begeleiding en trainingen voor medici.


De individuele medicus

Wie heeft wel eens meegemaakt dat het water je aan de lippen staat, de combinatie van werk en privé je overspoelt of het niet lekker loopt met een collega? Dat je je afvraagt of je vak nog wel zo leuk is als toen je ermee begon?

Veel artsen maken een periode mee waarbij het vak waar je vroeger zo enthousiast over was z'n glans wat verloren heeft.

Afgebrand, uitgeblust of emotioneel uitgeput. Allemaal synoniemen voor dé beroepsziekte van deze tijd: burn-out. Burn-out kan gemakkelijk verward worden met aandoeningen als: depressie, overspannenheid, algemene lusteloosheid, stress of chronische vermoeidheid.

Ik kan je begeleiden wanneer je dergelijke klachten ervaart. Maar ook wanneer het (nog) niet zo erg is maar je wel het gevoel heeft dat het zo 'niet veel langer door moet gaan'.

Samen met mij analyseer je de problemen die spelen. Vervolgens help ik je een spiegel voor te houden en te onderzoeken waarom juist jij die problemen ervaart. Door meer inzicht krijg je meer grip op je situatie en ontstaat er ruimte voor verandering.

 

Scholing

Met ingang van 2020 zal nascholing in competenties als communicatie, samenwerking en professionaliteit een vereiste worden bij de herregistratie als medisch specialist. Maar hoe school je bij in dergelijke competenties?

Ik kan je daarbij helpen. Ik bied geaccrediteerde begeleiding op maat voor groepen en individuele medisch specialisten.

Heidagen en coaching 

Vaak is er op de werkvloer weinig tot geen tijd elkaar op een goede en rustige manier feedback te geven. Soms worden de irritaties opgekropt en uitgesproken tijdens een 'heidag'. Ik kan de heidag constructief vorm geven en begeleiden met ruimte en aandacht voor de individuele gevoelens van alle groepsleden.

Het kan zijn dat een heidag niet genoeg is. Indien er behoefte aan is, kan ik uw vakgroep of maatschap begeleiden door middel van een kort of langer coachingstraject.

Intervisie

In de huisartsen opleiding en praktijk is intervisie heel gebruikelijk. Het gebeurt steeds vaker dat ook medisch specialisten behoefte hebben aan intervisie. Ik kan je helpen een intervisiegroep op te richten en te begeleiden.

 

Charlotte Peer

Mijn naam is Charlotte Peer en ik ben als kinderarts werkzaam in het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten. Daarnaast ben ik voorzitter van de IFMS/GFMS-commissie van het Nij Smellinghe.

Ik heb zelf ervaren hoe waardevol een persoonlijk begeleidingstraject kan zijn. Daardoor vond ik een betere balans tussen werk en privé, nam werkgerelateerde problemen minder mee naar huis en leerde beter communiceren en samenwerken.

In de overtuiging dat elke arts de kans zou moeten krijgen te kunnen profiteren van een dergelijk begeleidingstraject, heb ik de driejarige Kaderopleiding Supervisie en Coaching via het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) gevolgd en kan dit nu zelf aanbieden.

Tevens heb ik een aanvullende opleiding tot teamcoach gevolgd.

Stijl van Charlotte

Mijn stijl is positief, concreet en soms confronterend. Ik streef naar reële en duidelijke doelen en houdt deze in het vizier tijdens de begeleiding.

Ik help je graag om balans te vinden, beter te communiceren en fijner samen te werken met je collegae. Je zult groeien als professional en als mens.


De begeleiding door Peercoaching is vrijwel altijd geaccrediteerd door beroepsverenigingen.

Voor zelfstandige ondernemers is de begeleiding volledig belastingaftrekbaar.

Tarieven