Coaching, Begeleiding en Trainingen voor Medici

 

Ervaringen van cliënten


Jelke, medisch specialist, supervisietraject

"Het is voor mij heel nuttig geweest om bij een aantal punten van mijn functioneren stil te staan. In de dagelijkse praktijk komt dit er gewoonweg niet van. Mijn specifieke normen en waarden als professional waren goed om actief te benoemen. Samen analyseren hoe ik bepaalde situaties aanpak en wat dit met mij doet heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven. En als ik dan op het traject terugkijk denk ik dat dit stukje ‘bewustwording’ over mijzelf heel handig is. Ik leer mijzelf steeds bewuster op de juiste momenten inzetten in vergaderingen of overleggen.
Ik begrijp steeds beter hoe ik in elkaar zit. En leer steeds beter mijn sterke en zwakke kanten, uitdagingen, angsten en allergieën overzien. Heel veel gaat nog altijd onbewust, maar steeds vaker kan ik situaties van een afstandje bekijken en begrijpen. Dit lijdt er soms toe dat ik bewust anders handel, en als professional ‘volwassener’ wordt. Belangrijk is in ieder geval voor mijzelf rust en tijd te bewaken op kritische momenten."


Sophie, AGNIO supervisietraject
"Ik begon aan dit traject echt aan het begin van mijn carrière. Dit heb ik als heel prettig ervaren. De supervisie was voor mij een soort helpende hand die me door de eerste periode heen leidde. In het begin hielp het me met de dagelijkse dingen in de praktijk, waar het me naarmate we vorderden veel meer hielp ook op de lange termijn.
Wat ik belangrijk vind is dat ik mezelf ontzettend goed heb leren kennen. Zowel mijn sterke als zwakke punten ken ik een stuk beter en ik weet veel beter hoe ik hiermee om kan gaan. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is rust te krijgen. Hiervoor zocht ik eerder altijd een externe factor, maar ik heb geleerd dit ook echt in mezelf te kunnen vinden. Dit helpt me zowel privé als in mijn werk als arts. Ik was eerder zo ontzettend onzeker, dat het mijn ontwikkeling tegenhield. Doordat ik mezelf heb leren kennen en vooral weet hoe ik hier het beste mee om kan gaan, staat deze onzekerheid veel minder op de voorgrond."


Esther, AGIO supervisietraject
"Charlotte leidde mij door het hele traject heen zonder me echt bij de hand te nemen. Ze was niet (te) sturend, maar liet me zelf zoeken. Wanneer ik in cirkeltjes rond bleef gaan probeerde ze dat te doorbreken door een scherpe opmerking of door gewoon te benoemen dat ik het eens op een andere manier moest bekijken."


Yvonne, loopbaanbegeleiding
"Bij Charlotte heb ik loopbaancoaching gevolgd. Aan haar manier van coachen heb ik veel gehad en heb de gesprekken als plezierig ervaren. Charlotte luistert tussen de regels door en wist het vervolgens goed samen te vatten. Door (de juiste) vragen te stellen en het geven van huiswerkopdrachten kwam ik bij mijn kern/passie. Ik heb o.a. meer zelfinzicht gekregen, ontdekt waar ik energie van krijg en van welke werkplek ik gelukkig zou worden. Hierdoor weet ik in welke richting ik nieuwe kansen wil gaan zoeken. Ik weet nu wat ik wil en dit voelt goed. En dit alles in 3 intensieve, leerzame gesprekken."